Csak könnyedén!

Internet, mi? Az kell neked fiam, hát persze :D Ugye milyen szépen hangzik, hogy pár hete túl jutottunk a túlságosan hosszúra nyúló internet bekötési mizérián. No de, nem minden arany ami fénylik :D

Hát nem. Talán csütörtökön, délelött ugy 11 óra tájékán fogta magát a kis led, ami a telefonvonal és az adsl müködését jelzi, és elment világgá. Szó szerint! Estig egész nagy türelemmel vártam hogy újra megjelnjék a kis zöld fénylő pont, de nem akaródzott. Telefon kézbe, Csabi sikeresen megtudja a diszpécsertől, hogy “general damage” van a környéken. Kisebb nyugalom tört ránk, mert ha nem csak minket érint a para, akkor biztos lesz is belöle valami hamarosan.

Azt azért hozzá kell tennem, hogy látszik a spanyolok nem nagyon álltak rokonságban a római ősökkel, mert itt nem igazán gondolták át a telefonközpont kiépítését, mert szinte minden utcára jut egy alközpont, így gyakorlatilag az elérhető szolgáltatások is változnak utcánként, és ezt még a központosok sem igazán vágják, no de sebaj, rá se ránts! Tranquillamente, mondaná a spanyol, azaz csak ráérősen nyugodtan…nem kell sietni…. hát nem sietik el az tuti….

Már csak röhögni tudok az egészen, a kisasszony a telefonba hiába mondta hogy 72 óra és lesz megoldás, lassan a  100.-at is túllépjük, és nincs látszatja a javulásnak.

Nem baj, mindjárt itt az új hét, végülis lesz rá alkalmuk most 5 munkanapnyi, hogy megoldják a kérdést. Meglássuk :D

Legalább a  mai nap, nem a net utáni sóvárgás jegyében tellett, mert néhány kiválasztott magyar társaságában sütögetni mentünk pár kilóméterre arrébb, egy magaslatra, amolyan latino hangulatban. -  Ja, persze csak én, mert Csabikát nem bírtam kiverni az ágyból ama korai időben, amikor indulni kellett volna. Igaz, én hiába gondoltam, nah csak érjünk oda és már jelentkezni fog, végül ezt csak akkor tette meg mire már réges-rég visszaértünk Fuengirolára :D -  Legalább kipihente magát ;)
Már 11kor elfoglaltuk a szabadtéri sütőgető helyek egyikét, azt azért tudni kell, hogy 8-10 es kiszerelésben amoylan szabványos fakkokba rendezve található több ilyen gócpont is az arra kijelölt területeken.  Már látszott a helyiek is szép lassan szivárognak és foglalják el kedvenc vagy márcsak az épp fennmaradó helyeiket. A magyar brancs egész hamar nagyobbacska tűzet rakott, és elemózsiáját kezdte sütőgetni, míg a spanyolok sokkal nyugisabb, lassabb tempóban álltak neki. Úgy délután 3ra, mi már mindent megsütöttünk, megettünk, és nagyjából meg is beszéltünk, mire a népek még mindig csak gyülekeztek.

Persze az szimpatikus, hogy nagycsaládok, baráti társaságok paellától kezdve mindeféle finomságot készítettek, egyre nagyobb társaságokba gyűlve, egyre hangosabban, de azért ehhez fontos hozzátenni, hogy itt épp választások vannak, így erősen feltételezem, hogy ott bizony igen kisszámban képviseltették magukat az arra jogosultak. - Szóval ez nem csak nálunk megy így odahaza. Nyugalom :D

tranquillamente :DDDD

Tags: , ,

One Response to “Csak könnyedén!”

  1. Dave Says:

    Sütögetés hegyormon. Jólvan tudsz élni testvérem :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.