Proli ebéd a parton

Tegnap egy nem rég megismert magyar sráccal, Tamással a nappaliban tértünk magunkhoz. Remek ötlet adott az üres hűtő,és vasárnapi bevásárlás paradigmájára, menjünk el egy kis pizzáshoz, akinél pár napja evett finomat.

Az éhes brigád kezdetben öregúrasan, majd egyre fokozottabb tempóban sétált végig a parti korzón. Az elején egész közeli pizzériás egyre jobban távoldott fizikailag, és a végén Fuengirola másik felé kötöttünk ki. Szimpatikus, csendes, kissé álmosnak tünő arrab fiú volt az autentikus olasz pizza alkotója :D A hely egy kisebb a partra néző utcában állt, egy arab kajáldáva közvetlen tőszomszédságában. A kisutcában más kisebb kiadós kajáldák, a sarkon meg egy beülős pizzéria. A srác a szemünk előtt gyúrja, tekeri, lapitja a vékony tésztát, elöttünk pakolja meg, és helyezi el a forró kemencében. Hangulatos. Menetközben végig nézzük, hogy  a szomszéd gyrososnak is ő süti a pitát, és még a sarki pizzériának is besegíthet olykor. Pár perc alatt elkészült a 3 ízletes darab. Hol is fogyasszuk el?

Elsőre kicsit proli dolognak tünt a rengeteg sétáló ember között, vasárnap a  korzó kőkorlátja, de aztán a tegner felé fordulva végülis kiváló helszínné vált a nyugodt ebéd elköltéséhez. Az emberek a strandon pihegnek, pár fiatalabb gyerek, olyan 10-13 éves formák, egy nagy gumilabdát félig a homokba ásva, azon elrugaszkodva előre-hátra szaltókat gyakoroltak, egyáltalán nem rosszul.

Ekkor eszméltem rá milyen kellemes, nyugodt élményben lehet részem. A tengerparti napsütésben olasz pizza, béke és nyugalom.

Tags: , ,

5 Responses to “Proli ebéd a parton”

 1. DjZoNe Says:

  Ennek nagyon béke és harmónia szaga van :)

 2. Ughoo Says:

  :)

 3. pocketfish Says:

  “Tegnap egy nem rég megismert magyar sráccal, Tamással a nappaliban tértünk magunkhoz”
  remélem volt rajtatok gatya… :-))) sorry ezt nem hagyhattam ki

 4. Harder Says:

  1-1 ilyen bejegyzés után szoktam elgondolkodni azon, hogy haza akarsz-e majd valaha jönni, illetve hogy ha igen, akarsz, tudsz-e majd. :)

 5. Ughoo Says:

  Fogok menni Harder, jó néhány ok miatt.

  1. Ti otthon vagytok, akiknek a barátságáért sok-sok mindenre képes lennék.
  2. Vannak dolgok, például a mulatozás, ami azért otthon rendkívűl változatos dolog, és nekem fontos……
  3. végül feltételezem hogy egy nő lesz, akinek lesz rá lehetősége hogy szó nélkül odakössön szép magyar hazámhoz….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.